Ervaringen van anderen

Een aantal mensen die de kracht van tekentaal hebben ervaren hebben hieronder een review willen schrijven over hun ervaringen. Sommige zijn anoniem in verband met privacy.

 

Afgelopen zomer werd ik onaangenaam verrast door een oplichter. De manier waarop ik reageerde naar deze persoon verraste me echter nog veel meer. Na deze gebeurtenis begreep ik niet waarom ik zo gereageerd had. Grote vraag voor mij was: “Ken ik mezelf eigenlijk wel?” Ik had nooit gedacht dat ik zo vreemd op zo een situatie zou reageren. Daarom besloot ik om te kijken of ik erachter kon komen hoe dat bij mij in m’n hoofd gewerkt had. En zo kwam ik bij ‘Ik Teken Er Voor’ terecht. Door hierover te praten werd duidelijk hoe dit soort dingen in je hoofd werkt en hoe je dit ‘proces’ kunt beïnvloeden. Deze ‘aanleiding’ om naar ‘Ik Teken Er Voor’ toe te stappen maakte meer los. Zo kwamen er al tekenend meer zaken naar boven. Uit mijn jeugd, maar ook gebeurtenissen van ongeveer 15 jaar geleden waar voor mezelf nog steeds geen punt achter stond.

Door het maken van verschillende tekeningen werden er veel dingen duidelijk. Verbazend hoe snel je na een tekening gemaakt te hebben bij de kern komt en dus terecht komt waar je eigenlijk moet zijn. En als het probleem duidelijk is laat de oplossing vaak ook niet lang op zich wachten en vallen alle stukjes op zijn plaats.

Door te tekenen kijk je in een spiegel en die vertelt je wat je eigenlijk al wist. Het was een korte en heftige periode waar ik nog vaak aan terug denk. En achteraf zeg ik ook tegen mezelf: had ik het maar eerder aangepakt, maar ja, je moet toch een soort drempel over en er zelf ook klaar voor zijn.
Van harte aanbevolen!

Anoniem

 


Probeer het eens een keer, je hebt immers niets te verliezen
Verschillende keren ben ik bij Ineke geweest voor een tekentherapiesessie. Buiten dat ik het leuk en fijn vind om met mijn creativiteit bezig te zijn, heb ik al meerdere malen ervaren dat je met je creativiteit meer kunt doen als alleen maar tekenen, schilderen, boetseren, knippen en/of plakken. Het kan je ook heel goed helpen als je geestelijk vast zit en je er zelf niet (meer) uit weet te komen.

En dan kan je dus bij Ineke terecht. Allereerst is het fijn om bij haar te horen dat alles wat je maakt goed is. Dus het is totaal geen probleem als je niet kunt tekenen, verven, alles is goed en niets is fout. Het is een heerlijk idee, dat er op dit gebied geen afwijzing zal/kan zijn. Nadat je een poosje met het tekenen/schilderen (meestal na een opdracht van Ineke) bezig bent geweest, ga je samen met Ineke kijken naar je resultaat. En het is onvoorstelbaar, maar ze weet bijna haarfijn uit te leggen waar je mee of in zit. Soms zelfs meer als dat je het zelf weet.

Het heeft mij verschillende keren inzicht gegeven waar ik tegen aan liep en werd het voor mij ook duidelijk wat ik er aan/mee moest doen. Ineke is geen toverdokter en kan je problemen niet voor je oplossen, maar ze kan je wel een zetje in je rug geven of je verder helpen op je  pad.  Ook al weet ik wat creativiteit met je kan doen, het verbaast me elke keer weer wat Ineke uit je resultaat weet op te noemen. Als je het mij zou vragen of dit wat voor je is? Dan zou ik volmondig zeggen dat het een echte aanrader is. Probeer het eens een keer, je hebt immers niets te verliezen, het kan alleen maar bijdragen aan een (verder) herstel!

Gerda

 


 

Door Ineke haar tekentherapie ben ik enorm veranderd
Een tijdje geleden had ik veel last van paniekaanvallen, ik wist niet waar ze vandaan kwamen en ook de huisarts kon mij weinig steun bieden. Toen kwam mijn moeder op het idee om op tekentherapie te gaan bij Ineke, ze had er al wat verhalen over gehoord en het was het proberen waard. Toen ik begon bij Ineke zijn we eerst gaan onderzoeken wat het probleem was, daarna zijn we gaan kijken hoe dit was ontstaan en daarna naar de oplossing gezocht. Zo zijn we erachter gekomen dat ik het te druk had, ik was druk bezig met school, werken, meehelpen in organisaties en afspreken met vrienden. Hierdoor kon ik de balans niet meer bepalen want ik wou voor iedereen 100% gaan.

Door mijn manier van tekenen zag Ineke wat het probleem was en gaf ze mij het inzicht voor de oplossingen. Ze liet me altijd zelf de oplossingen vinden en zo kwamen ook alle puzzelstukjes op zijn plek. Door Ineke haar tekentherapie ben ik enorm veranderd, ik ben anders tegen dingen gaan kijken en weet ook nu wat ik moet doen.

Anonieme ervaring

 


 

Tekent direct mijn gevoelens
Door de tekenopdracht kom ik heel snel bij mijn angst, verdriet of boosheid. Het gaat niet om een mooie tekening maar om wat er loskomt tijdens het tekenen. Het potlood of krijtje tekent direct mijn gevoelens of ervaring bij de opdracht. Ik kijk als het ware in een innerlijke spiegel en zie wat ik nodig heb om sterker te worden, te verwerken; en ik zie ook mijn onbewuste kracht!

Anonieme ervaring

 


 

Advies van een thuisbegeleidster
Als thuisbegeleidster adviseer ik mensen, die op een milde ongedwongen manier stukken  willen verwerken, om tekentherapie te doen. Als eerste krijg ik dan te horen, maar ik kan niet of niet goed tekenen. Ik adviseer ze om via internet, hierover te lezen of het uit te leggen wat het ongeveer inhoudt.

Wat ik hoor van de mensen die deze therapie doen, is dat ze al snel ontspannen zitten te tekenen en verwondert zijn, wat er uit de tekening naar voren komt. Ze krijgen praktische tips mee naar huis en hebben weer vertrouwen ; zijn weer gemotiveerd om een verandering aan te gaan. Wanneer de tips op de achtergrond raken, dan adviseer ik, om  de tekening weer te voorschijn te halen,om er dan weer mee aan de slag te gaan. Of om weer een sessie te gaan doen. Mooie milde vorm van therapie, zonder te veel/te diep te hoeven praten, krijg ik vaak te horen.

Anonieme ervaring

 


 

Warmte en respect
Wat is het bijzonder om via Ineke te zien wat tekenen kan doen. Het is fijn om bezig te zijn en iets te maken vooral als woorden tekort schieten. Met warmte en respect gaat Ineke met de ander om en vooral met beide benen op de grond!

Rita, Psychologe

Contact
Ineke Ruiter
Tekentaaldeskundige
06 2047 0378
Stuur e-mail

Postadres
Ik Teken Ervoor
Knokkel 71
1619 AW Andijk

Aangesloten bij: