Terug naar overzicht

Voorbereidingen reis Oeganda

Voorbereidingen voor de  reis van 2 mei 2016 naar Oeganda, naar Noach’s Ark.(www.nacmu.org). Hier verblijven 170 kinderen die door omstandigheden niet thuis kunnen wonen. Dit doen we onder de paraplu van Art For ALL. Deze organisatie is opgericht in 2011 door Wil van der Weele.

Zij  en nog een aantal kunstenaars vroegen zich af of zij iets konden be-teken-en voor mensen die geen creatieve mogelijkheden hebben. Hoe kunnen we hen laten genieten van onze creatieve talenten ?

Een droom werd zo geboren: daar waar kinderen in traumatische omstandigheden leven willen we hen een onvergetelijke creatieve ervaring laten beleven. Het bleef niet bij een droom, de basis was er nu om in actie te komen.

De kunstenaars pakten hun spullen en vertrokken bepakt en bezakt met verf, papier,doek, penselen en veel knutselmateriaal naar de projecten. Zo volgden er vele reizen naar o.a. Roemenië, Thailand, India en nu 2 mei naar Oeganda. De teamleden van Art For ALL stellen zich niet op als therapeuten, maar weten dat de specifieke dingen die ze met kinderen doen, heel therapeutisch kunnen werken.

De organisatie van Art For ALL draagt de christelijke signatuur. Wereldwijd wil Art For ALL de vertaling van Gods hart zijn in het brengen van de lach, de vreugde en de inspiratie om met nieuwe hoop en motivatie op creatieve wijze een knop te helpen omdraaien in een vastgelopen leven.

Zoals jullie kunnen zien aan de foto’s is nu ook mijn koffertje gepakt (al boven het gewicht wat mee mag). De voorbereidingen zijn in volle gang, we gaan bijna op pad!

Groet

Ineke Ruiter

Contact
Ineke Ruiter
Tekentaaldeskundige
06 2047 0378
Stuur e-mail

Postadres
Ik Teken Ervoor
Knokkel 71
1619 AW Andijk

Aangesloten bij: