De levensreiskoffer: door Tekentaal naar Bijbelverhaal

Door Tekentaal naar Bijbelverhaal

Deze Levensreiskoffer is ontstaan doordat ik geloof dat je met tekenen veel meer kunt doen dan dat er vaak gedacht wordt. Tekenen is zoveel meer als alleen maar creatief bezig zijn, het zegt zoveel meer. 1 tekening zegt meer dan 1000 woorden! Dit was de uitdaging voor mij was om hier gebruik van te maken door Tekentaal, Symbooltaal en een Bijbelverhaal met elkaar te verbinden. Van Bijbelverhalen wordt toch vaak gedacht, dit zijn toch verhalen uit een andere wereld, wat heb je daar vandaag aan de dag nu aan? Nu ligt er een compleet nieuwe methodiek, waar ik erg trots op ben. 

Geschikt voor jonge gezinnen
De Levensreiskoffer is juist gebaseerd op Tekentaal: dat is de manier waarop je iets hebt getekend en de symbolen die je hebt gebruikt (wat vaak onbewust gebeurd).Kinderen wereldwijd, beginnen uit zichzelf met tekenen, daardoor is deze taal juist geschikt voor ons allemaal. Kinderen en ouders kunnen samen aan de slag, hoe leuk is dit! Er ontstaat zo een stuk wederkerigheid, we leren van elkaar.

Zo ga je in gesprek over Bijbelverhalen, die d.m.v. de tekeningen gemaakt worden. Door de symbolenbijlage die bij ieder verhaal zit, ontdek je dat door de tekeningen heen veel betekenislagen zitten. Door deze methodiek ervaar je dat je nieuwe facetten van jezelf en je kind kunt ontdekken en geeft het meer kleur aan het gesprek. En je gaat in gesprek met jezelf!

In de Levensreiskoffer
De koffer kun je als een bouwpakket zelf in elkaar zetten, er is een beschrijving bij. De buitenkant kun je beschilderen of versieren door bijv. je eigen naam er op te zetten. Zo maak je er een eigen unieke koffer van. Je vindt er 3 reisverhalen uit de Bijbel in, 3 kleurplaten en bij ieder verhaal een eigen symbolenbijlage en tekenmateriaal in. Juist deze combinatie maakt de Levensreiskoffer uniek.

Inhoud van de koffer

  • Inhoudsopgave
  • 3 reisverhalen uit de Bijbel
  • Bij ieder verhaal een eigen symbolenbijlage
  • 3 kleurplaten
  • Potlood
  • Kleurpotloden
  • Puntenslijper
  • Aantekenboekje

 

Duurzaam
Deze koffer is een startkoffer, via de website komen er nieuwe verhalen, die je kunt downloaden. Met nieuwe kleurplaten en symbooluitleg die daar bij horen. Zodoende kan deze koffer regelmatig ingezet worden. Je kunt zo je eigen verhalen verzamelen, en met elkaar uit werken. Met elkaar kunnen we geïnspireerd raken en op reis gaan.

Bestellen
Geïnteresseerd in de Levensreiskoffer Vul onderstaand formulier in om direct een koffer te bestellen. Na bestelling ontvang je van mij de factuur. Wanneer het bedrag goed is ontvangen zal het totaal pakket naar je worden toegestuurd.

Eén koffer kost € 23,50 exclusief verzendkosten.
Heeft u belangstelling  om een jaar rond met deze methodiek aan de slag te gaan? Dan kunt u dit hier aangeven. U krijgt 3 kwartalen 3 nieuwe sets met verhalen, kleurplaten, symbooluitleg toegestuurd. De kosten voor deze aanvullingen zijn totaal € 9,95 incl. de verzendkosten.


U ontvangt binnen 24 uur reactie